Нова енергія: В Австралії побудують завод з виробництва "зеленого" водню

Завод буде використовувати енергію тільки сонця і вітру.

Австралійська компанія Infinite Blue Energy вибрала провідну світову консалтингову компанію в області енергетики Xodus Group (головний офіс - у Великобританії) для проведення початкового етапу робіт з будівництва першого в Австралії заводу з виробництва 100% екологічно чистого водню, - повідомляє H2 View, передають Патріоти України.

Передбачається, що завод буде побудований в околицях Джералдтон (штат Західна Австралія, місто знаходиться на кордоні океану і пустелі Вікторія). Вартість проекту - 300 млн доларів, підприємство буде виробляти 25 тонн зеленого водню в день за допомогою сонячних і вітрових електростанцій.

Xodus Group повинна дати попередню оцінку впливу нового заводу на навколишнє середовище, місцеву флору і фауну. «Infinite Blue Energy знаходиться на передньому краї зеленої енергетики Австралії, і ми раді підтримати їх, використовуючи весь наш досвід і знання», - сказала головний консультант з навколишнього середовища в Xodus Group Наомі Керпена.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...