"Нова Lada Granta - це справжня "машина-вбивця": Росіяни незадоволені авто вітчизняного виробництва

ЗМІ вже писали про спрощені правила для автомобілів російського виробництва, які легалізують відсутність деяких важливих елементів безпеки. Перші автівки з'являться вже скоро і вони дійсно здатні вбивати. Що ж про це думають росіяни? Віктор з промовистим прізвищем Похмєлкін – співголова партії Ліберальна Росія і голова "Руху автомобілістів Росії". В ефірі радіостанції "Говорит Москва" він різко висловився про спрощену версію Lada Granta, яка буде позбавлена цілого ряду важливих і звичних для конкурентів систем. Автомобіль збираються випустити вже наступного місяця, у червні, повідомляють Патріоти України.

Машина-вбивця

За словами Похмєлкіна, нова Lada Granta – це справжня "машина-вбивця".

Річ у тім, що вона не матиме:

  • ABS (антиблокувальної системи).
  • ESP (системи контролю стійкості автомобіля).
  • Блоку "ЕРА-ГЛОНАСС".
  • Штатної мультимедійної системи.
  • Але найголовніше не дорахуються подушок безпеки.
  • Крім того, машини отримають старе кермо від вже знятої з виробництва моделі Kalina.

"Вибачте, це хіба сучасний автомобіль? Що це таке — машина без подушок безпеки? Це машина-вбивця. Я вважаю, що треба просто забороняти такі машини випускати, якщо ми вважаємося цивілізованою країною. Машини без подушок безпеки, без ABS випускати не можна. Це моя принципова думка. Тому що в таких машинах люди гинуть у шість разів частіше, ніж в забезпечених подушками безпеки. Це статистика, перевірена і доведена. І в багатьох країнах це узаконено", – бідкається пан Похмєлкін.

За словами так званого ліберала, відсутність подушок безпеки в автомобілі – це регрес і повернення на десятиліття назад. До того ж нові Lada Granta матимуть застарілі двигуни ВАЗ-11182 зниженого екологічного класу.

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...