Нова "зелена" програма "Рука допомоги": Безробітним українцям обіцяють по 100 000 гривень під 0%. Як отримати гроші

У 2022 році безробітні мають право на отримання від держави великої суми грошей як безвідсоткову позику. За виконання певних умов кошти можна не повертати. Скільки претендентів, що мають законні підстави, зможуть скористатися програмою - покаже час

Починаючи з 1 січня 2022 року, в Україні запущено в дію нову бюджетну програму Міністерства соціальної політики, яка отримала назву "Рука допомоги", яка дозволяє безробітним малозабезпеченим громадянам отримати фінансову допомогу від держави для початку власного бізнесу, зазначають Патріоти України.

На реалізацію ініціативи допомоги безробітним від Мінсоцполітики Верховна Рада України заклала до держбюджету на 2022 рік близько 100 мільйонів гривень. Фінансова допомога у розмірі до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 гривень) надаватиметься малозабезпеченим громадянам України, які хочуть відкрити свою справу, у вигляді безвідсоткового кредиту на три роки. На ці кошти можна купувати матеріали та обладнання для бізнесу.

"Важлива перевага цієї програми в тому, що сума, що повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків і єдиного соціального внеску. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі не потрібно", - розповіли в Мінсоцполітики.

Для отримання коштів за програмою "Рука допомоги" малозабезпеченим українцям слід звернутися із заявою до центру зайнятості за місцем проживання, написати заяву та надати бізнес-план майбутньої справи, довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості.

За допомогою у розробці бізнес-плану можна звернутися до співробітників центру зайнятості, фахівці надаватимуть учасникам бюджетної програми консультації з ведення бізнесу та організовуватимуть для них безкоштовне навчання.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...