Нове начальство - старі схеми: Митниця не виконала план на 3 мільярди, винуватою називають корупцію та контрабанду

Державна митна служба не виконала місячний план по доходах на майже 3 мільярди, що складає близько 15% від розрахованої урядом суми. Про це в інтерв'ю Mind повідомив міністр фінансів Сергій Марченко, зазначають Патріоти України.

"Ми не виконали план в травні - близько 3 млрд грн, але робота йде. Наші очікування - підвищити доходи митниці на 15-20%", - сказав Марченко.

При цьому в Мінфіні називають боротьбу з контрабандою і ліквідацію тіньових схем, основним пріоритетом для збільшення доходів до держбюджету.

"Обговорювали реалізацію завдань із наповнення держбюджету. Зокрема, за результатами роботи у травні митницями перераховано до бюджету 27 млрд грн (виконано 85,2% плану). Найкращі індикативні показники виконання по системі у 5 митниць - Буковинська 107%, Чорноморська 101%, Поліська 91%, Галицька 89%, Азовська 87%", - йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства фінансів за підсумками засідання колегії Державної митної служби України.

Заступник міністра фінансів Юрій Драганчук (в ході звітуі про стан боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил впродовж 5 місяців 2020 року) запевнив, що зрушення в напрямку боротьби з контрабандою і тіньовими схемами на митниці уже є.

"План заходів з ліквідації таких явищ у системі митних органів поступово втілюється в життя і показує свою ефективність. Безумовно, докорінно змінити систему неможливо за один-два місяці. Однак ми будемо дотримуватись цього курсу до тих пір, поки повністю не очистимо митницю від корупції і контрабанди", - наголосив Драганчук.

На колегії було представлено двох новопризначених заступників голови Держмитслужби - Андрія Павловського та Владислава Суворова.

За результатами засідання колегії міністр дав низку доручень керівнику Держмитслужби, серед яких - збільшення надходжень від митних платежів до державного бюджету до 100% виконання плану та розробка механізму ротації митників на митних постах за рандомним принципом. Така практика має значно зменшити вплив людського фактору під час здійснення митних процедур та, відповідно, послабити корупційну складову.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...