Нові "брати" поставили: У Росію завезли сосиски, заражені африканською чумою

Партія зараженої продукції була поставлена в Росію в кінці березня.

У РФ завезли сосиски з Китаю з вірусом АЧС. Ілюстрація: соцмережі.

У Росії в Забайкальському краї в сосисках, які завезли з Китаю, виявили вірус африканської чуми свиней, повідомляють Патріоти України.

За інформацією Россільгоспнагляду, партія зараженої продукції була поставлена в Росію в кінці березня. Товар не мав супровідних ветеринарних документів, що свідчать про походження та безпеку вантажу, повідомляє прес-служба регіонального управління по ветеринарному нагляду.

Продукція була вилучена і перевірена. В результаті досліджень виявлено генетичний матеріал вірусу африканської чуми свиней. Зазначимо, що АЧС не становить небезпеки для людей. Основний шлях передачі збудника – це безпосередній контакт тварин між собою (хворої та здорової) та перенос збудника від хворої до здорової тварини через посередника, в ролі якого найчастіше виступає людина.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...