Нові надбавки до пенсії: 4 мільйони українців отримають додаткові виплати до 500 грн

Українські пенсіонери у 2023 році можуть очікувати нових надбавок до виплат. Так, пенсіонери, яким виповнилося 80 років і більше, продовжать отримувати доплату до пенсії, передають Патріоти України.

На сьогодні діють програми підтримки пенсіонерів з мінімальною пенсією. В останні роки держава кілька разів підвищувало суму пенсійних виплат, а також запровадило доплату до пенсій за віком:

  • пенсіонери, яким виповнилося 80 років і більше, продовжать отримувати доплату до пенсії в розмірі до 570 гривень;
  • пенсіонери віком 75-80 років - у розмірі до 456 гривень;
  • а пенсіонери віком 70-75 років - у розмірі до 300 гривень.

"Завдяки цим заходам орієнтовно 4 мільйони пенсіонерів отримують пенсію в розмірі від 3 до 4 тисяч гривень", - зазначили в Комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, пише видання На пенсії.

За даними Міністерства соціальної політики України, кількість одержувачів пенсій по Україні на 1 січня 2023 року становить 10 687 921 осіб.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...