Нові вимоги до трудового стажу та перерахунок: Що чекає на пенсіонерів у 2023 році в Україні

Прожитковий мінімум для непрацездатних осіб з 1 грудня в Україні збільшився до 2093 гривень. Аналогічний розмір тепер і у мінімальної пенсії. Але ось з 2023 року змін і переглядів пенсій не передбачено, повідомляє портал "Соціалка", передають Патріоти України.

Проте, в майбутньому році в Україні зростуть вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію. У 2023 році українці, яким виповнилося 60 років, не зможуть оформити пенсію, якщо не накопичили як мінімум 30 років стажу. І пенсію вони зможуть оформити тільки після досягнення віку 63 років. А в 65-річному віці пенсія нараховується українцям і зовсім при наявності 15 років страхового стажу.

Далі, нагадують експерт, в Україні щороку з 1 квітня відбувається автоматичний перерахунок пенсій українцям, які вже вийшли на пенсію, але як і раніше продовжать працювати. Норма поширюється на тих, хто придбав необхідний стаж станом на 1 березня кожного наступного року і кому такий перерахунок не виробляли останні два роки.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...