Новому злету цін бути? Верховна Рада повернула акцизи на пальне в Україні

Верховна Рада сьогодні на засіданні підтримала у другому читанні і в цілому законопроект 7668-д, який передбачає повернення акцизів на пальне, передають Патріоти України.

Як повідомив у своєму Telegram перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, за відповідне рішення проголосували 255 депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

"Рада повернула акцизний податок на пальне. Відповідний законопроект №7668-д був підтриманий в цілому", - зазначив Железняк.

Згідно з текстом документа, повертаються акцизи у розмірі: бензин - 100 євро за 1000 літрів; дизель - 100 євро за 1000 літрів; біопаливо - 100 євро за 1000 літрів; газ - 52 євро за 1000 літрів. При цьому ПДВ залишається на рівні 7%.

При цьому зроблена пільга для пального на потреби Міноборони. Для військових акциз буде 0 євро за 1000 літрів. Ця пільга буде діяти виключно для Міноборони на період воєнного та надзвичайного стану.

"Закон набирає чинності через день після опублікування, тому повернення акцизів треба очікувати в кінці вересня. Всі ці пільги діють до кінця воєнного стану, але не пізніше 1 липня 2023 року", - зазначив Железняк.


Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...