Новий рік - старі проблеми: Маркарова розповіла про загрозу невиконання держбюджету й у січні

Міністерка каже, що подібна ситуація була минулого року і позаторік.

Оксана Маркарова. Фото: Політека.

У січні існує ризик "невеликого невиконання" держбюджету через курс долара, каже міністерка фінансів України Оксана Маркарова. Про це очільниця відомства розповіла у ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі "Україна", передають Патріоти України.

За її словами, бюджет виконується відповідно до минулорічного аналізу трохи гірше. "Бюджет розраховується на затверджених макропоказниках. Бюджет розрахований за курсом 27 гривень. Ми всі бачимо, який курс у нас зараз. Але ми йдемо в таких самих трендах, в таких самих правилах, як минулого року, навіть якщо у нас буде у січні невелике невиконання", - сказала Маркарова.
Міністерка каже, що подібна ситуація була минулого року і позаторік. Утім, уряд знає, як збалансувати бюджет, запевнила Маркарова. Крім того, живаються усі необхідні заходи у податковій і митній адміністраціях, щоб його вирівняти в лютому-березні.

Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні 14 листопада ухвалила Державний бюджет на 2020 рік. За це рішення проголосували 280 депутатів. За даними оновленого Дербюджету, українська економіка має зростати у 2020 році на 3,7%-4,8%. У наступні роки цей показник збільшуватиметься. Також закладено і прогнозований курс долара – 24,8-27 грн.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...