Новий удар! Підвищення тарифів на світло готують вже з червня - в Міненерго розкрили плани

З червня українське населення може очікувати зростання тарифів на електроенергію, хоча точні цифри поки що не встановлені. Підвищення тарифів обговорюється, проте остаточного рішення щодо їхнього розміру ще не ухвалено. Про це в вівторок, 21 травня, в ефірі єдиного телемарафону сказав заступник міністра енергетики Микола Колісник.

"До кінця місяця (травня. – Ред.) діє чинний тариф. Здійснюються розрахунки щодо продовження спеціальних обов'язків та умов спеціальних обов'язків на різних цінах. Але вони ґрунтуються в першу чергу на тому, що населення повинно бути в змозі оплачувати, щоб це були посильні тарифи. І друге, ці тарифи мають сприяти проведенню ремонтної кампанії", – пояснив він.

За його словами, нові тарифи могли б вже запрацювати з травня, однак Кабінет міністрів вирішив затримати це ще на один місяць. У 2023 році з підвищенням тарифу до 2,64 грн/кВт-год. Україна змогла додати 3 ГВт потужності в енергосистему. Проте, Колісник зауважив, що такий крок є важливим, однак, остаточного рішення щодо конкретної ціни немає.

Відповідаючи на запитання щодо можливого подвоєння тарифів, заступник міністра впевнено відповів: "Рішення, впевнений, буде збалансованим, щоб той крок був посильним для населення". Таким чином, доки уряд продовжує розглядати питання тарифів, громадяни України сподіваються на раціональне та соціально виправдане рішення.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...