Новий удар по кишені! Підвищення акцизів на пальне від 1 вересня: Коли і наскільки зміняться ціни на заправках

Після підняття акцизів, бензин подорожчає на 1,5 грн, а дизель на 2 грн. Проте скраплений газ подорожчає більш ніж на 5 гривень. Про це розповів генеральний директор мережі АЗС Леонід Косянчук в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України.

"Він [скраплений газ – ред.] вже потихеньку виходить із розряду альтернативного палива для бензину. Тобто знову вдарили по найбільш незахищеним верствам населення, які використовують газ у вигляді альтернативного палива", – сказав Косянчук.

Він зазначив, що передумови для подорожчання усіх видів пального дійсно створені, але ймовірно, певний час подорожчання може бути зовсім незначним.

"Зараз оператори ринку навезли нафтопродуктів до України в очікуванні запровадження нового акцизного податку більше, ніж потрібно насправді. Сьогодні всі залиті, що називається "під корок". І в мене є великі сумніви щодо моментального і різкого подорожчання пального саме на ці півтори-дві гривні. Подорожчання скоріш за все можливе насамперед по газу", – припустив Леонід Косянчук.

Оце так: Підсанкційні олігархи Фрідман та Авен купили частку в найбільшій нафтовидобувній компанії Великої Британії

четвер, 5 вересень 2024, 12:14

Російські олігархи Михайло Фрідман і Петро Авен, які потрапили під санкції ЄС і США, стали співвласниками найбільшої нафтовидобувної компанії у Великій Британії - Harbour Energy. Інвестиційна компанія LetterOne, співвласниками якої є Фрідман і Авен, те...

Ніж у спину! Китай закручує гайки для Кремля - російські компанії скаржаться на нові складнощі

четвер, 5 вересень 2024, 11:56

Російські банки почали вимагати від імпортерів письмові гарантії прийому платежів китайськими банками через ризик вторинних санкцій, що ускладнює міжнародні розрахунки. Понад 98% китайських банків відмовляються приймати платежі з Росії, що ставить росі...