Новий удар по кишені! У Кабміні хочуть підвищити ПДВ та військовий збір, - Forbes


Міністерство фінансів працює над законопроєктом щодо підвищення податків. Зміни стосуються ПДВ та військового збору. Про це пише Forbes з посиланням на джерела.

Повідомляється, що військовий збір можуть підвищити від 1,5% до 5%. Таку ж ставку можуть запровадити і для фізичних осіб-підприємців.

Підвищення ПДВ обговорюється на рівні на 2-3%, зазначає видання. Ключовою причиною можливого підвищення податків є збільшення військових потреб країни: за словами співрозмовника видання у фінансовому комітеті Верховної Ради, додаткові потреби держбюджету оцінюються в 400-500 млрд гривень.

Скільки наразі отримує бюджет за рахунок податків

З усіх надходжень у бюджет 67,7% – податки. Зазначимо, це тільки дохідна частина бюджету (тобто вона не враховує дефіцит, який покривається кредитам та грантами). Отже, зараз бюджет отримує:

  • від ПДВ – 23,8% надходжень
  • військовий збір та ПДФО – 16,1%
  • податок на прибуток – 14,3%
  • акцизний податок – 6%
  • місцеві податки та збори – 3,9%

Нагадаємо, 2024 року Україна планує витратити на армію, оборону та безпеку майже 1,7 трлн грн. Проте рівень доходів загального фонду державного бюджету цього року очікуються на рівні 1,575 трлн грн. Тож усі податки та інші платежі, які заплатять 2024 року українці та український бізнес, спрямують на оборону країни, проте цього не вистачає.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...