Новий удар по кишені? Українцям розповіли, що буде з цінами на бензин

На тлі двотижневого зростання ціни на нафту вартість бензину на українських АЗС поки не змінюється. Причини – високі запаси пального та помірний попит. При цьому в експертному середовищі очікують, що в такому стані ринок перебуватиме й надалі – і різкого стрибка цін не станеться, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалі delo.ua. Зазначається: за словами засновника групи компаній "Прайм" Дмитра Льоушкіна, передумов для суттєвих змін ціни на бензин немає.

Річ у тім, що трейдери підтримують рівень запасів пального в країні вище за середній. А комерційне споживання "на 10-15% нижче від торішнього". Що стримує ціни від зростання.

"Фактор зростання ціни на нафту поки не зіграв, а нафта марки Brent ще не закріпилася на рівні 80 доларів/барель, тож поки можна не чекати різкого здорожчання бензину та дизелю на АЗС", – сказав Льоушкін.

Втім, наголосив він, не варто виключати впливу на ринок непрогнозованих факторів, які можуть перевернути ситуацію. Серед таких він назвав "ескалацію конфлікту на Близькому Сході або вибори в США".

Тим не менш, наголошується в матеріалі, поки в експертному середовищі сходяться на думці, що ціни на бензин на АЗС цього тижня загалом залишаться незмінними. Втім, також допускається "можливе коригування на невеликих мережах".

Шоковий удар: Ціна на світло для населення в Україні може зрости до 7 грн, - нардеп

четвер, 17 жовтень 2024, 0:03

Якщо тарифи на електроенергію для населення вирішать підвищити, то вони можуть зрости до 6-7 гривень за кіловат. Про це повідомив голова підкомітету з питань електроенергетики Володимир Мороз в ефірі "Новини.Live", передають Патріоти України. Відповіда...

Новий удар по кишені? Українцям розповіли, що буде з цінами на бензин

середа, 16 жовтень 2024, 23:51

На тлі двотижневого зростання ціни на нафту вартість бензину на українських АЗС поки не змінюється. Причини – високі запаси пального та помірний попит. При цьому в експертному середовищі очікують, що в такому стані ринок перебуватиме й надалі – і різко...