Новий удар по кишені! В Україні хочуть вдвічі підвищити військовий збір і запровадити податок на зняття готівки - деталі податкової реформи

Ймовірно, вже наступного року в Україні мають намір провести податкову реформу. Податки для бізнесу можуть стати меншими, але усіх підприємців змусять "грати лише за правилами", тобто без прихованих грошей, передають Патріоти України.

Водночас, планується збільшити військовий збір та запровадити податок на зняття готівки.Які ще "сюрпризи" готує українцям податкова реформа, розповів у своєму Telegram-каналі нардеп Ярослав Железняк.

Податкову реформу планують проводити на моделі "10-10-10", яку курирує заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма. Щоправда, десятки, які дали назву цій реформі, можуть замінити іншими, вищими, цифрами податкових зборів.

Ідеологія цієї реформи - в тому, щоби змусити бізнес відмовитись від тіньових оборудок і чесно сплачувати всі податки. Втім, просто зменшити податки не вдасться, адже казну якось треба наповнювати. Однак ідеологи реформи придумали компенсатори для збереження податкових надходжень.

Вони, зокрема, такі:

  • впровадження податку на зняття готівки ( менше 10%);
  • підвищення військового збору з 1,5% до 3%;
  • надання податківцям доступу до рахунків платників податків (тобто, розкриття банківської таємниці);
  • заборона використання ФОП замість найму працівників на роботу;
  • підвищення акцизів, екологічного податку та ренти на видобуток сировини.

З усіх цих моментів, мабуть, найбільше нерозуміння можуть викликати пункти щодо відкриття доступу до банківської таємниці та впровадження податку на зняття готівки. В такий спосіб влада хоче змусити усіх підприємців працювати виключно у прозорому полі і проводити лише безготівкові розрахунки.

Податок на готівку діятиме таким чином: якщо людина, наприклад, знімає зі свого рахунку 100 грн, то з неї можуть списати ще до 10% від цієї суми.

"Я не впевнений що після впровадження таких "компенсаторів" стане легше нашому бізнесу. Тобто впевнений рівно у зворотному ефекті. Особливо по податку на зняття готівки, вже ж проходили дискусію з "імпортним збором", - пише Железняк.

Очевидно, що така норма не сподобається не лише підприємцям, але й решті українців, в яких і так зарплати неспівставні з теперішніми цінами на все

Українцям у травні перерахували пенсії - для отримання надбавки потрібно виконати дві умови

понеділок, 6 травень 2024, 16:24

В Україні з 1 травня 2024 року змінилися розміри пенсій для тих, хто виконав дві умови: досяг певного віку та отримував не більше 10 340 грн. Такі пенсіонери тепер можуть отримувати прибавки в розмірі від 300 до 570 грн на місяць, передають Патріоти Ук...

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...