Новий удар по кишені! В Україні підвищуватимуть тарифи на комуналку: Стало відомо, коли чекати нових цін

Незважаючи на воєнний стан, в Україні, ймовірно, доведеться підвищувати тарифи на комуналку. Щоправда, зараз цього не робитимуть. На період холодів ціни на комунальні послуги залишаться незмінними. Однак після закінчення опалювального сезону тарифи можуть почати зростати, передають Патріоти України.

Такі міркування висловив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Нині в Україні діє мораторій на підвищення комунальних тарифів. При цьому мораторій встановлено не на всю вартість комуналки. Однак на решту тарифів, які не потрапили під дію мораторію, просто зафіксували ціни – на різний термін.

Зокрема, тарифи на розподіл газу, а також на тепло та гарячу воду не можуть змінюватися до закінчення воєнного стану та ще півроку після нього. А ось тарифи на електроенергію для побутових споживачів залишаться незмінними лише до закінчення опалювального сезону, а далі буде видно.

Щодо ціни на газ, то зараз вона для переважної більшості українських споживачів дорівнює 7,99 грн за кубометр. Однак на такому рівні її зафіксували лише до закінчення опалювального сезону. А після нього вартість газу для побутових споживачів може змінитись. Причому саме нові тарифи на газ можуть стати індикатором підвищення для вартості решти комуналки, вважає Гетманцев.

Притому Гетманцев раніше заявляв у своїх інтерв'ю, що вартість газу для населення невиправдано занижена, і вона має бути вищою. Він переконаний, що тарифи на газ, у тому числі й для населення, повинні мати економічне обґрунтування. А та ціна, яку населення платить зараз, взагалі непорівнянна з його реальною вартістю. "Протягом опалювального сезону тарифи не змінюватимуться. Після опалювального сезону – напевно. Будемо бачити ситуацію, але моє переконання, що тарифи мають бути економічно обґрунтовані", - заявив нардеп.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...