Новий удар по кишені! В Україні здорожчає пальне через блокаду кордону в Польщі, - експерт

У зв’язку з блокуванням поляками кордону і через потребу об'їжджати цю ділянку кордону під час імпорту скрапленого газу це пальне може здорожчати на 3 грн/л. Про це в директор консалтингової групи "А95" Сергій Куюн розповів виданню "Укрінформ", передають Патріоти України.

"По скрапленому газу очікуємо здорожчання. Але, якщо восени здорожчання було через дефіцит, бо 30% імпорту було заблоковано, то зараз дефіциту не буде. Але Польща залишається великим постачальником автогазу", – розповів Куюн.

Він також розповів, що через технічні причини постачальникам автогазу важко переорієнтуватися на залізницю, і вони повинні об'їжджати польський кордон через Словаччину чи Румунію.

На скільки здорожчає автогаз

"Це коло буде коштувати нам до приблизно 3 грн на літр. Ми бачимо, що вже підвищуються ціни як у роздрібному ринку, так і в оптовому", – вказав експерт.Водночас він поки що не прогнозує якогось впливу на ринок бензину та дизельного пального, адже постачальники вже пристосувалися до блокад.

"Що стосується залізниці, поки що ознак блокування перевезень нафтопродуктів не бачимо. Постачальники, в тому числі Orlen, планують відвантаження", – повідомив Куюн. Учасники ринку стежать за розвитком подій. У разі початку блокування залізничних перевезень польськими протестувальниками, наслідки для України будуть відчутними.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...