Новий удар США по Росії: Економіст оцінив, якими будуть збитки від санкцій (відео)

Нові санкції проти Росії, які запровадили США через анексію Криму, не матимуть істотного впливу на російську економіку. Про це заявив в ефірі ObozTV економіст Олег Пендзин. Також він пояснив, які американські санкції є для Кремля по-справжньому болючими, передають Патріоти України.

"Америка збільшила санкції за окупацію Криму. На сьогоднішній момент накладені санкції на кількох чиновників, які працюють в Криму, і на транспортну компанію, яка забезпечує перевезення росіян через великий міст, який вони побудували. І все. Якщо ми говоримо про цей аспект, то він жодним чином не вплине на економічний розвиток подій у Російській Федерації", – заявив Пендзин.

За його словами, на сьогоднішній момент найбільш суттєві санкції, які запровадили США – секторальні. Вони безпосередньо пов'язані з діяльністю банківського сектора, з неможливістю отримання довгих кредитів на міжнародних фінансових ринках у американських банків і з неможливістю рефінансування боргу РФ.

"Це найбільш суттєві санкції, які сьогодні запроваджені і працюють. На сьогоднішній момент банківська система РФ перебуває під санкціями, і це серйозно. А те, що ми зараз побачили – не надто суттєві речі", – пояснив економіст.

Як зазначив експерт, сьогодні "жодна країна в світі не може існувати, не рефінансуючи свій борг, не рефінансуючи борг своїх великих експортерів". Також, за його словами, через секторальні санкції "з РФ на сьогоднішній момент тікають прямі іноземні інвестиції".

"Все інше – доступ до технологій, конкретні додаткові санкції проти тих чи інших компаній. Вони просто змінювали назви, юридичні адреси, через різні прокладки починали працювати. Це ускладнювало роботу, але не так сильно било по руках. А секторальні санкції б'ють дуже сильно", – розповів він.

"Без залучення зовнішніх інвестицій ви нормальну економіку розвивати не зможете за рахунок внутрішніх резервів країни. Відтік прямих інвестицій з РФ триває, це величезна проблема для технічної модернізації РФ. Це погіршує її економічний стан, конкурентоспроможність на світових ринках", – зазначив економіст.

Оцінюючи можливість відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT, Пендзин заявив: "Відключення SWIFT навряд чи буде здійснене, тому що все одно відбуваються операції, Росія активно бере участь у міжнародному ринку, розрахунки проходять".

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...