Новий удар: У Раді погодили підвищення військового збору до 5% та запровадження його для ФОПів

Робоча група щодо законопроєкту уряду про підвищення податків погодила збільшення військового збору з доходів українців з 1,5% до 5%. Для ФОПів третьої групи введуть збір у розмірі 1%. Про це повідомив голова фінансового комітету Ради Данило Гетманцев, передають Патріоти України.

Гетманцев повідомив, що військовий збір буде спрямовуватись через спецфонд виключно на фінансування ЗСУ.

За його даними, 1% військовий збір для юросіб на єдиному податку третьої групи прибрали.

Водночас збільшення податку податок на прибуток банків з 25% до 50% виключили через категоричну позицію Мінфіну та НБУ, повідомив Гетманцев.

Народний депутат від "Слуги народу" повідомив, що в результаті змін до проєкту у 2024 році "планований ресурс у 125 млрд гривень розтанув до 30,1 млрд гривень".

Гетманцев оприлюднив розрахунки Мінфіну, за якими збільшення в військового збору з доходів українців з 1,5% до 5% у 2024 році дасть бюджету 27,3 млрд гривень, у 2025 році - 107,7 млрд гривень.

Крім того, 1% з доходів ФОПів третьої групи у 2025 році отримають 5,9 млрд гривень.

Відключення світла в Україні тривають: Нардеп спрогнозував, коли покращиться ситуація

четвер, 29 серпень 2024, 11:22

Після нещодавніх масованих атак росіян по українських енергооб'єктах "Укренерго" було змушене застосувати обмеження споживання на всій території країни. Але важка ситуація з електропостачання може невдовзі покращитись. Про це розповів народний депутат ...

В Україні обмежать карткові перекази: Гетманцев пояснив, якими будуть наслідки для звичайних клієнтів банків

четвер, 29 серпень 2024, 10:58

Обмеження карткових переказів ускладнить діяльність тіньової економіки, але також може створити незручності для легальних користувачів. Волонтери, підприємці, які активно користуються P2P переказами, можуть зіткнутися з необхідністю додаткового підтвер...