Обіцяють надбавку не відкладати: Частині українців з 1 жовтня підвищать пенсії

Українські громадяни, вік яких перевищує 75 років, додатково отримають від держави виплати у вигляді щомісячної надбавки до пенсії. Втім, на гроші зможуть розраховувати лише ті, у кого є необхідний страховий стаж. Про це заявила глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна, передають Патріоти України.

Вона пояснила, що допомогу планують розширити в 2022 році - на пенсіонерів старше 70 років. «Рішення про те, що 75-річні люди будуть отримувати по 400 грн., було прийнято в лютому. Це буде 1 жовтня. Ця програма буде, безумовно, виконана своєчасно. І на наступний рік у нас вже підготовлено рішення для людей старше 70 років», - сказала Лазебна. Також високопоставлена чиновниця зазначила, що така програма «буде безумовно виконана своєчасно».

Потрібно зазначити, що зараз в Україні громадяни старше 80 років отримують надбавки до пенсії в розмірі 500 гривень щомісяця. Також в Україні в найближчі три роки в результаті зростання розміру мінімальної зарплати розмір гарантованої пенсії для тих, хто виконав певні умови, збільшиться з 2600 до 3066 гривень. В цілому, надбавки передбачені для більше ніж 30 тисяч осіб.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...