Обіцянки - цяцянки: Іпотечна програма Зеленського згинула у навалі кризи, - банкір

Українські банки будуть піднімати ставки за депозитами і кредитами.

Голова «Укргазбанку» Кирило Шевченко заявив, що в боротьбі за ресурси банки почнуть піднімати ставки за депозитами, а відповідно і ставки за кредитами. Про це він заявив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Шевченко зазначив, що заявлену урядом іпотеку зі ставкою 12% не варто чекати цього року. «Ми вже впритул підходили до заявлених 12% в іпотеці. Почала працювати програма «Доступні кредити 5-7-9%»... Зробили свою програму, у нас іпотека коштувала 15,5%. Більш того, навіть підготували ряд пропозицій і передали їх уряду, щоб зробити іпотеку на рівні 10%.На жаль, поки не очікуємо подальшого зниження ставок.

Зараз банки через конкуренцію за ресурси фізичних та юридичних осіб малого та середнього бізнесу почнуть піднімати ставки за депозитами. Відповідно почнуть рости ставки по кредитах. Природно, в умовах падаючого курсу гривні важко розраховувати на стабільну і низьку ставку за гривневим депозитом», - пояснює голова «Укргазбанку». Як повідомлялося, третій тиждень поспіль банки в Україні підвищують відсоткові ставки за депозитами.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...