Обкласти податками та запровадити квоти: Польща запропонувала вдарити по нафті та газу РФ

Податок на російські енергоносії і квоти на їх використання запропонувала ввести польська влада. На думку міністра клімату і навколишнього середовища Польщі Ганни Москви, це сприятиме відмові від російських ресурсів, повідомляє REFORM.by, передають Патріоти України.

Вона підкреслила, що Польща готова на певні сировинні санкції для відмови від сировини з Російської Федерації. "Однак розуміємо, що не всі держави готові до цього, але закликаємо, щоб знову переглянули свою політику і оцінили свою готовність", - сказала вона.

Сировинні санкції проти РФ: що пропонує Варшава

Польща має намір запропонувати пакет заходів в рамках ЄС, за аналогією з системою торгівлі викидами ЄС, який би стимулював країни Союзу відмовлятися від російських енергоресурсів. ETS-європейська система торгівлі квотами на викиди парникових газів в рамках реалізації планів по кліматичних цілях.

"Готуємо проект такого російського ETS, який міг би бути пакетом, що підтримує держави на шляху здобуття незалежності від російських енергоресурсів", - сказала Москва.

За її словами, "російський ETS" може стати частиною плану відмови від російських енергоресурсів. Міністр додала, що поки опрацьовуються деталі пропозиції, проект може також включати заходи підтримки інвестицій, спрямованих на відмову від російського газу.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...