Обмежаться "стурбованістю"? ООН заявила про брак коштів на допомогу українцям цієї зими

Організація Об’єднаних Націй повідомила, що не має коштів, необхідних для допомоги українцям цієї зими. Це пов’язано з низьким рівнем фінансування організації, передають Патріоти України.

Про це повідомила представниця агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Кароліна Ліндхольм Біллінг, пише Barrons.

Організація наразі має лише 47% коштів, необхідних для допомоги українцям, які постраждали від війни. Минулого року в цей час програма була профінансована на 70%.

Представниця агентства ООН у справах біженців пояснила, що зараз в Україні є близько 3,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб (ВПО), проте обстріли інфраструктури та активізація російських військ спричиняють нові переміщення населення. Лише з 1 серпня майже 99 тисяч людей евакуювалися або покинули прифронтові території на Донеччині.

УВКБ ООН співпрацює з українськими організаціями, щоб забезпечити підтримку переселенців та найбільш вразливих груп населення. Цю допомогу отримають близько 650 тисяч людей.

На засіданні Генеральної Асамблеї ООН 25 вересня генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш заявив, що внаслідок повномасштабного нападу росії на Україну понад 15 мільйонів її жителів потребують надання гуманітарної допомоги.

Водночас генсек ООН заявив, що із наближенням зими профінансовано менш ніж половину Фонду гуманітарного реагування, а тому він закликав донорів «допомогти нам вести важливу роботу на місцях».

Як росія воюватиме з НАТО

п’ятниця, 27 вересень 2024, 19:07

У нас часто дивуються, чому «на Заході не розуміють, що Україна їх закриває собою від росії». Справа в тому, що на Заході так не вважають. Країни НАТО звикли покладатися на військову та економічну міць США, силу Альянсу, і не бачать для росії (навіть п...

Обмежаться "стурбованістю"? ООН заявила про брак коштів на допомогу українцям цієї зими

п’ятниця, 27 вересень 2024, 17:38

Організація Об’єднаних Націй повідомила, що не має коштів, необхідних для допомоги українцям цієї зими. Це пов’язано з низьким рівнем фінансування організації, передають Патріоти України. Про це повідомила представниця агентства ООН у справах біженців...