Обмеження переказів з картки на картку: Голова НБУ пояснив, для чого їх запроваджують

Обмеження карткових переказів і запровадження граничних лімітів переказу грошей з картки на картку між фізичними особами потрібне для унеможливлення незаконних фінансових операцій - обслуговування наркоторгівлі, незаконного грального бізнесу тощо. Таке пояснення зробив голова Нацбанку України Андрій Пишний в ефірі Radio NV.

За словами Пишного, винесені на обговорення зміни першочергово вплинуть на поширену практику використання Р2Р-переказів для різних тіньових схем. Водночас, переконує очільник НБУ, обмеження жодним чином не вплинуть на діяльність волонтерів, оскільки діятимуть лише на «вихідні» платежі.

«Крім того, обмеження в 30 операцій на місяць не відчують 98,44% клієнтів банків, а за сумою в 100 тисяч гривень – 95% клієнтів», – додав Андрій Пишний. Також голова Нацбанку зазначив, що для операцій за реквізитами IBAN взагалі не передбачено жодних обмежень.

Українцям в трьох областях безкоштовно постачатимуть газ у балонах: Кого стосується

вівторок, 9 липень 2024, 23:20

Для частини українців, що належать до вразливих категорій, вирішили скасувати плату за газ взимку. Вони зможуть безкоштовно отримати блакитне паливо для користування. Про це повідомляє Мінреінтеграції, передають Патріоти України. Проект спрямований на ...

Українці зобов'язані сплатити податки за свої квартири, якими давно володіють: Що треба знати

вівторок, 9 липень 2024, 22:40

Українці, які володіють нерухомістю великої площі, до 1 липня мали отримати квитанції для сплати податків на нерухомість. Платити повинні тільки ті, хто має житло площею понад 60 квадратів (квартира) і більш ніж 120 квадратів (будинок). Заплатити потрі...