Оборонний бюджет у наступному році буде найбільшим за всю незалежність, - міністр фінансів України

Оксана Маркарова поспішила заспокоїти патріотів, які останнім часом дуже стурбовані тим, чи планує нинішня влада підвищувати обороноздатність держави.

Оксана Маркарова. Фото: 24 канал.

У бюджеті України на наступний рік передбачено найбільше фінансування оборонного комплексу за всю історію незалежності нашої країни. Як повідомила на брифінгу міністр фінансів України Оксана Маркарова, фінансування оборони, яке передбачено проектом Державного бюджету на наступний рік, буде найбільшим, ніж будь-коли, інформують Патріоти України.

"Весь бюджет на безпеку і оборону - це 245,8 мільярдів гривень. У свою чергу, це становить 5,4% ВВП країни. 136 мільярдів - це те, що ми почули як позицію президента - 3% безпосередньо на Міністерство оборони. Це буде найбільша цифра, яка коли-небудь виділялася на оборону в нашій країні", - зазначила Оксана Маркарова.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...