Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України.

Як кажуть чиновники, на жаль, не всі пенсіонери вчасно проходять необхідну ідентифікацію (і в деяких випадках це призводить до затримок у нарахуванні та виплаті пенсій).

Раніше повідомлялося, що ті пенсіонери, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року, мали пройти обов'язкову фізичну ідентифікацію до кінця березня. Ті ж, хто її не пройшов, залишилися без виплат у квітні.

Однак, кажуть урядовці, Пенсійний фонд накопичуватиме кошти на пенсійному рахунку особи, доки процес підтвердження не відбудеться.

При цьому українців запевняють, що особи, які не встигли пройти в зазначений термін ідентифікацію, мають право відновити виплати. Для цього таки доведеться пройти процес підтвердження особи. Відтак, щойно процедура завершиться, кошти нарахують на рахунок пенсіонера.

Зокрема, пройти ідентифікацію можна за кількома варіантами:

  • Особисто звернутися до відділення "Ощадбанку" або відвідати сервісний центр Пенсійного фонду.
  • Скористатися особистим кабінетом на веб-порталі Пенсійного фонду.
  • Використати відеозв'язок для зв'язку зі співробітником Пенсійного фонду.
  • Звернутися до дипломатичної установи України за кордоном.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...