Обвал китайського юаня розорив російський Центробанк на мільярди

Обвал китайського юаня завдав величезних збитків для російського Центробанку та Фонду національного добробуту РФ. Крах валюти обернувся втратами в золотовалютних резервах на суму понад $10 млрд. На початок року ЦБ РФ тримав у юанях аж 17,1% ЗВР – 668 млрд юанів, які коштували $104,8 млрд на 1 січня. Причому в останні місяці минулого року російський центробанк придбав юанів на $28,1 млрд, збільшивши їхню частку на 4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України.

З початку 2022-го курс долара до юаня підскочив на 13%, що стало для китайської валюти найсильнішим падінням з 1994 року. Юань, який почав слабшати після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, різко прискорив рух вниз у середині серпня: на тлі підвищення відсоткових ставок у США й уповільнення економіки Китаю через локдауни він втратив майже 5% за шість тижнів.

Наприкінці вересня курс юаня падав до 7,22 за долар – це щонайменше з 2008 року, хоча починав січень на позначці 6,37, а в середині літа тримався близько 6,7 юаня.

До початку жовтня вкладення центробанку РФ у китайську валюту знецінилися до $94,1 млрд. Курсовий збиток, таким чином, становив близько $10,7 млрд, з яких приблизно $5 млрд припало на втрати Фонду національного добробуту Росії.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...