Обвал цін на нафту: Навіщо Саудівська Аравія покарала Росію

Востаннє такий режим Саудівська Аравія вмикала в 1980-х.

Незалежний член наглядової ради ПриватБанку Роман Сульжик заявив, що Саудівська Аравія ввімкнула "режим покарання" на ринку нафти, передають Патріоти України.

"У них найнижча в світі собівартість нафти і є можливість різко збільшувати видобування. Тому вони й заливають ринок сировиною – для того, щоб змусити інших членів картелю, і Росію, яка не примкнула до них, до зниження виробництва", – пише Сульжик на Facebook.

За його словами, востаннє такий режим Саудівська Аравія вмикала в 1980-х. Тоді нафта впала приблизно до 20 доларів за барель, і це стало однією з причин занепаду економіки СРСР. Після обвалу цін на нафту впав і курс рубля. Так, долар виріс до 73,95 рубля, а євро до 82,2 рубля, досягнувши свого максимуму з початку 2016 року.


Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....