Очікується дефіцит! Ціни на сало в Україні б'ють рекорди, але будуть ще вищими

Ціни на сало в Україні побили всі рекорди і воно тепер дорожче за відбірну свинину. Фермери кажуть, що тримати свиней невигідно та важко, а самих господарств у країні не так і багато. Плюс до всього злетіли ціни на корми. Шматки для тушкування наразі можна купити за 80 грн, обрізки сальні – за 20 грн, а найдорожче сало "генеральське" – 350 грн/кг. Через пів року ціни будуть ще вищими, передають Патріоти України.

За сальну "серединку" у м'ясному павільйоні на київському базарі просять до 170 грн. Тримати свиней стало зовсім невигідно через великі витрати та величезну кількість роботи, йдеться в матеріалі "ТСН".

Зазначається, що дефіцит сала виник перш за все тому, що всі господарства в Україні перейшли на так звані м'ясні породи свиней. Вони мали більший попит і вирощувати їх простіше.

За 1 кг живої ваги м'ясокомбінати наразі дають 48 грн. Причому м'ясо в Україні набагато дешевше за сало. До речі, до 10% сала, яке вживають українці, – імпорт.Що буде далі?

Фахівці кажуть, що зниження ціни не буде. Крім того, дефіцит свинини може виникнути у всьому світі, а в Європі через зростання цін на корми вже скорочується поголів'я. Цікаво, що в нашій країні і корми і робоча сила дешевші, але собівартість свинини вища.

Як пояснив виконавчий директор Асоціації "М'ясної галузі" Микола Бабенко, якщо брати стандартну систему вирощування, свині до 110 кг в Україні виростають приблизно за 6 місяців (в кращому разі), у світі – за 5. "Йде фальсифікація з преміксами, різними добавками. Продаються фуфломіцини (препарати, які не мають доведеної ефективності. – Ред.), і це масова проблема", – додав Бабенко.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...