Очікування покарання гірше самого покарання: Ціна російської нафти обвалилася до $52 за барель

У проєкт бюджету РФ на 2023 рік закладено ціну Urals на рівні $70,1 за барель, а у бюджеті поточного року – $80. З урахуванням податків та інших витрат, собівартість російської нафти становить близько $50 за барель.

Поки країни «Великої сімки», ЄС та Австралії намагаються обмежити ціну російської нафти, щоб скоротити доходи Кремля та можливості фінансування війни в Україні, і не можуть погодити граничну ціну, ринок уже зробив це за них. Ціна на сиру нафту з Росії впала до $52 за барель. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на Агентство Platts, яке входить до S&P Global.

За підсумками торгів у четвер нафта сорту Urals у портах Новоросійська та Приморська, звідки її перевозять до західних країн, відвантажувалася за ціною $52 за барель. Водночас у проєкт бюджету РФ на 2023 рік закладено ціну Urals на рівні $70,1 за барель, а у бюджеті поточного року – $80.

З початку осені нафта подешевшала на 28%, тому нафтова промисловість виявилася на межі рентабельності. Адже собівартість видобутку в Росії, за даними Росстату з урахуванням податків та інших витрат компаній, становить близько $50 за барель.

Нафта сорту Brent у четвер на закритті коштувала близько $85,4 за барель, тобто кожен барель Urals Росія зараз продає на $33 із лишком дешевше початку осені і більш ніж на $50 дешевше, ніж у березні, коли її вартість на світовому ринку злітала майже до $140.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...