Одна з країн ЄС із вересня значно знизить виплати для українських біженців: Стало відомо, скільки тепер платитимуть

З 1 вересня Ірландія знизить щотижневу державну допомогу для українських біженців із 232 (10 409 грн) до 39 євро (1749 грн), а виплати на дітей становитимуть близько 30 євро (1346 грн) на тиждень. Це рішення зачепить 19 тисяч біженців і викликало критику з боку лівих партій, які вважають його небезпечним для дитячої бідності, передають Патріоти України.

OBOZ.UA з'ясував, хто залишиться без виплат і скільки тепер платитимуть в Ірландії. Зміни в соціальній політиці Ірландії передбачають значне зменшення розміру державної допомоги для українських біженців.

З 1 вересня 2024 року щотижнева допомога знизиться до 39 євро (1749 грн), а допомога на дітей становитиме близько 30 євро (1346 грн) на тиждень. Виплати зачеплять 19 тисяч біженців з України, хоча загалом з початку війни до Ірландії переїхало близько 80 тисяч українців.

Зниження розміру допомоги в Ірландії за словами уряду, наблизить її до рівня виплат у Франції, де біженці отримують близько 48 євро (2153 грн) на тиждень, а без розміщення – трохи більше ніж 99 євро (4441 грн). Ірландський уряд заявляє, що запропоноване скорочення виплат ставить країну в один ряд з більшістю держав ЄС.

"Це крок, спрямований на дві речі: поставити нас в один ряд із нашими європейськими колегами по всьому Союзу, а також переконатися, що всі українські отримувачі тимчасового захисту тут перебувають в одному ряду. Тож це не залежить від того, коли ви прибули до Ірландію, всі отримають те саме", – заявив Баррі Уард-Файн із партії Gael.

Ліві партії Ірландії розкритикували рішення уряду щодо зниження виплат для українських біженців. Вони стверджують, що це рішення призведе до зростання дитячої бідності та є політичним маневром, що відволікає від інших внутрішніх проблем країни.

"Безпосереднім наслідком стане стрімке зростання дитячої бідності в країні. Ми знаємо, що переважна більшість українських біженців, які перебувають тут, – це жінки та їхні діти. Тож це справді досить огидний крок, досить цинічний крок з боку уряду", – зазначив Пол Мерфі з партії People Before Profit.

Зниження розміру допомоги може значно вплинути на якість життя українських біженців в Ірландії. Враховуючи, що багато з них – це жінки з дітьми, зменшення виплат може спричинити збільшення рівня бідності серед цієї категорії населення. Це, своєю чергою, може викликати додаткові соціальні та економічні проблеми для країни.

Одна з країн ЄС із вересня значно знизить виплати для українських біженців: Стало відомо, скільки тепер платитимуть

середа, 7 серпень 2024, 11:30

З 1 вересня Ірландія знизить щотижневу державну допомогу для українських біженців із 232 (10 409 грн) до 39 євро (1749 грн), а виплати на дітей становитимуть близько 30 євро (1346 грн) на тиждень. Це рішення зачепить 19 тисяч біженців і викликало крити...

В Україні будуть урізати деякі бюджетні витрати: Чи вдасться цим замінити підвищення податків

середа, 7 серпень 2024, 11:22

Щоб закрити дірку в бюджеті на 500 млрд грн, влада урізатиме деякі бюджетні витрати, які фінансуються коштом міжнародної допомоги. Однак через те, що ці гроші країна не може використовувати для військових цілей, отримати в такий спосіб велику суму не в...