Одна з найбільших авіокомпаній світу доповнить свій повітряний флот сотнею авіатаксі для коротких рейсів

Авіакомпанія AirAsia планує орендувати до 100 літаків з вертикальним зльотом та посадкою для виконання надкоротких рейсів до Південно-Східної Азії, повідомляють Патріоти України з посиланням насайт Travel Weekly.

Для перельотів будуть використані літаки VX4 eVOTL, в яких розміщуються пілот та чотири пасажири.

Революційні аеротаксі постачатиме лізингова компанія Avolon, яка минулого літа виконала замовлення на 500 літаків на суму 2 мільярди доларів.

Повітряні судна призначені для перельотів близько 100 миль (ред. – близько 160 кілометрів).

"Я дуже радий цьому партнерству та потенціалу надкоротких авіаперельотів з нульовим рівнем викидів у Південно-Східній Азії. Цифрова ера настала. У VX4 ми визначили те, що, на нашу думку, буде кращим літаком eVTOL, і ми дуже раді стати авіакомпанією, яка запускає цей літак у Південно-Східній Азії", – сказав Тоні Фернандес, виконавчий директор AirAsia.

Компанія також співпрацюватиме з AirAsia "комерціалізації" літаків eVTOL з нульовим рівнем викидів та розробки платформи міської повітряної мобільності у Південно-Східній Азії.

Дві компанії сформують робочу групу для проведення місцевої сертифікації, вивчення потенційних ринкових можливостей та вимог до інфраструктури.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...