Офіційно: Україна отримала перший транш МВФ, гроші вже в НБУ - долари, євро, єни, фунти і юані

Україна отримала перший транш від МВФ на суму 1,2 мільярда доларів

Україні надійшов перший транш від МВФ у рамках нової кредитної програми. Його розмір склав 2,1 мільярда доларів – це повна сума. Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій у своєму твіттері, зазначають Патріоти України.

Офіційно: Україна щойно повністю отримала 2,1 мільярди доларів першого траншу від МВФ,
– мовиться у його дописі.

Смолій додає, що отримані кошти допоможуть державі з подоланням коронавірусу й забезпеченням макрофінансової стабільності.

За словами глави Нацбанку, гроші надходять не напряму від МВФ, а від країн-членів Фонду.

"Відучора кошти надходили частинами у доларах, євро, єнах, фунтах і юанях - валютах, що входять у SDR. Зараз процес завершено", – додав Смолій.


Чи забиратимуть майно в ухилянтів - відповідь адвоката

вівторок, 30 квітень 2024, 0:30

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані протягом 60 днів, то можуть бути застосовані санкції, передбачені законом: обмеження керуванням транспортом через звернення до суду, штраф. Про це розповів...

Правила нарахування пенсій в Україні: Кому за новим законом не зарахують стаж за останні 10 років

понеділок, 29 квітень 2024, 23:50

Відповідно до нових змін у законодавстві, українцям, які працювали за кордоном, спростили облік страхового стажу. Однак деяким особам до стажу можуть не зарахувати останні 10 років, повідомили у Міністерстві соціальної політики, передають Патріоти Укра...