Оформлення субсидій стане простішим: Коли запрацює новий порядок і для кого буде доступним

Міністерство соціальної політики України має намір запровадити полегшений порядок призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідні зміни набудуть чинності від травня 2024 року. Про це повідомляє портал "На пенсії", передають Патріоти України.

Чинне законодавство вимагає, щоб заявник для оформлення пільг особисто звертався до уповноважених органів. Однак це планують змінити.

Оскільки не всі українці можуть особисто подати заявку на оформлення субсидії, було ухвалено рішення спростити цю процедуру для деяких категорій. Зокрема, це торкнулося ветеранів війни (людей з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни) та членів їхніх сімей.

Для цього Мінсоцполітики ухвалило спеціальний експериментальний порядок взяття на облік та призначення субсидій. Нові правила стосуються, зокрема, того, що замість двох окремих заяв про взяття на облік як пільговика та про надання пільг можна подати одну загальну. Зробити це можна не лише у паперовій, а і в електронній формі дистанційно. Для цього потрібно лише зайти на портал "Дія".

Завдяки тому, що обмін інформації між Мінсоцполітики та Пенсійним фондом відбувається в електронному форматі, процедура оформлення стане ще простішою і заявнику потрібно буде надавати менше документів.

Новий удар: Соратник президента анонсував підвищення тарифів на електрику

понеділок, 20 травень 2024, 12:47

Член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг "Слуга народу" Сергій Нагорняк, який ще до масованих обстрілів "вангував" підвищення ціни на електроенергію до 6 грн, наразі не вірить, що уряд зайде аж так далеко. . Водно...

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...