Окупанти розмріялися: Гауляйтер Стремоусов заявив, що Херсоні виводять гривню з обігу, залишаться лише рублі

На Херсонщині планують повністю вивести з обігу українську гривню. Про це так званий "заступник голови обласної адміністрації" Кирило Стремоусов розповів в інтерв'ю російській агенції ТАРС, передають Патріоти України.

Колабораціоніст зазначив, що в захопленому російськими військами регіоні діятиме лише російський рубль. "Гривня поступово виводитиметься з обігу в Херсонській області, у нас буде виключно рубль", — сказав він. Стремоусов заявляє, що українська валюта нібито стає непривабливою для місцевого населення та бізнесу "через падіння, що продовжується".

Також наголошується, що бівалютна зона на окупованій території діє з 23 травня, тут фактично ходить дві валюти. Як пише російське ЗМІ, спочатку курс встановлювався уврозмірі два рублі за одну гривню, проте зараз це 50 українських копійок до 1,5 руб.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...