Олігарх вже святкує? Суд став на бік заводу Коломойського у справі з "ПриватБанком"

Національний банк України можуть позбавити можливості забирати борги з компаній колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського за кредити рефінансування через стягнення заставного майна.

ПриватБанк і Нацбанк України програли апеляцію: Північний апеляційний госпсуд визнав претензії заводу бізнесмена Ігоря Коломойського на 22 млн гривень. Суд залишив чинним рішення Господарського суду Києва від 17 грудня 2019 року, який задовольнив претензії "Нікопольського заводу феросплавів" до ПриватБанку й стягнув із фінустанови 21,8 млн грн на користь позивача. Про це повідомив Finbalance, передають Патріоти України.

Цю суму НЗФ як поручитель, виконавши мирову угоду, оплатив Нацбанку в рамках часткового погашення заборгованості ПриватБанку з рефінансування. "Згідно із судовими матеріалами, НЗФ передавав у заставу для НБУ рухоме майно (тепловози, напіввагони) вартістю 40 млн грн. Відповідне обтяження було знято після виплати поручителем для кредитора 21,85 млн грн, як це було передбачено мировою угодою. Раніше НБУ заявляв, що ініціатором мирової угоди був НЗФ, і вона передбачала можливість виплати суми зобов'язань упродовж 12 місяців рівними частинами без комісії. Причому 06.09.2019 року завод достроково погасив всю цю заборгованість", – йдеться в матеріалі.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва частково задовольнив позов "Нікопольського заводу феросплавів" до ПриватБанку й вирішив стягнути з нього 21,85 млн гривень. Національний банк України можуть позбавити можливості забирати борги з компаній колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського за кредити рефінансування через стягнення заставного майна. Наприкінці січня 2020 року Приватбанк виплатив 21,8 млн гривень "Нікопольському заводу феросплавів", який входить до структури бізнесу мільярдера Ігоря Коломойського.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...