Олігархів не колише, або Подарунок Гетманцеву та всім, хто сплачує дрібні податки: Мінцифри назвало терміни запуску е-гривні

Вже три компанії розробляють електронну гривню

Пілотний проєкт е-гривні планують запустити вже до кінця цього року. А в обіг цифрова валюта в Україні увійде в 2023 році. Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів YouTube-каналу "Бегущий Банкир", повідомляють Патріоти України з посиланням на Мінфін.

"Два тижні тому була зустріч з головою Нацбанку, де презентували дорожню карту, яка вже погоджена і Нацбанком, і Мінфіном, і нами.

В цьому році ми запустимо пілот — вже три компанії пішли розробляти електронну гривню. Будемо обирати, хто найкраще розробить", — сказав Федоров.

Урядовець також розповів, що першими випробують на собі е-гривню працівники Мінцифри — їм будуть платити заробітну плату на електронні гаманці.

Раніше повідомляли, що у Мінцифрі можуть провести експеримент щодо виплати заробітної плати співробітникам міністерства в електронній гривні. Але тоді називались інші строки.

Також у грудні в Нацбанку інформували, що наразі триває процедура реєстрації торговельної марки "е-гривня".

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...