Oops! Хтось "промазав": У Ілона Маска втопили багаторазову ракету SpaceX при поверненні на плавучу платформу в Атлантиці (відео)

Не зважаючи на прикрий інцидент, космічний корабель виконав основну місію

Багаторазова перша ступінь американської ракети-носія Falcon 9, яка стартувала на орбіту з 60 інтернет-супутниками, впала в Атлантику поблизу плавучої платформи, на яку вона повинна була зробити керовану посадку, зазначають Патріоти України.

Посадку передбачалося здійснити на плавучу платформу Of Course I Still Love You, яка перебувала в 630 км від космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида. Перша багаторазова ступінь ракети-носія Falcon 9 використовувалася для запуску вже в четвертий раз.

Незважаючи на невдачу з поверненням ракети-носія, Falcon 9 успішно вивела на низьку навколоземну орбіту нову партію з 60 міні-супутників, призначених для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття Starlink.

Тепер її орбітальне угруповання складається вже з 300 космічних апаратів і є найбільшим у світі.

Нагадуємо, компанія SpaceX має намір розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів схожого типу для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети.

Передбачається, що всі вони будуть виведені на орбіту після 2020 року. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...