​Opel Mokka-e: В Україні стартують продажі нового німецького електромобіль. Оголошено ціни

Пробіг на одному заряді поки за такі гроші радує не зовсім

В Україні почали приймати попередні замовлення на перший електромобіль Opel в нашій країні – кросовер Mokka-e. Поки що доступна єдина комплектація – Ultimate. За неї просять 939,3 тис. грн, зазначають Патріоти України.

За ці гроші український офіс Opel пропонує автомобіль, який на одній зарядці може проїхати близько 325 км (за циклом WLTP). Показник далекий від рекордного, у чому можна переконатися, подивившись добірку найкращих електромобілів за запасом ходу.

Проте, скромний запас ходу легко пояснити невеликою батареєю. Mokka-e має акумулятор ємністю 50 кіловат-годин. У рекордсменів батареї приблизно вдвічі більші.

В Україні стартують продажі нового німецького електромобіля. Оголошено ціни

Mokka-e отримала повністю цифровий кокпіт, який складається з двох екранів. Їх діагональ залежить від комплектації. В Україні поки що доступне лише топове виконання. А це означає, що українці отримають:

12-дюймову віртуальну панель приладів;

10-дюймовий дисплей мультимедійної системи.

У списку обладнання для України заявлені:

адаптивні світлодіодні матричні фари;

адаптивний круїз-контроль;

система моніторингу рядності руху;

система розпізнання втоми водія;

система попередження про зіткнення та екстреного гальмування;

асистент паркування;

утримання в смузі руху;

контроль «сліпих» зон.

Смартфон можна можна підключати через Apple CarPlay або Android Auto.

Треба відзначити, що деяке обладнання до України не дісталося. Наприклад, у списку немає бездротової зарядки, а також функції масажу для водійського крісла. В Європі ці опції доступні.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...