"Операція "Вівсянка": ​Британцям зіпсували настрій оприлюдненням секретних документів щодо наслідків жорсткого "Брекзіту"

З двох високих недоговороздатних сторін саме по Сполученому Королівсттву, а не ЄС, «Брекзіт» вдарить найболючіше

Новий прем’єр Борис Джонсон - запеклий прихильник «Брекзиту» за будь-яку ціну




На Даунінґ-стрит підрахували, чим загрожує жорсткий Brexit. Якщо Велика Британія вийде з Євросоюзу без угоди, то її чекає нестача палива, продуктів харчування та медикаментів. Про це йдеться в секретних урядових документах під назвою «Операція «Вівсянка» (мова йде про птаха сімейства вівсянкових), що потрапили в розпорядження видання The Sunday Times, зазначають Патріоти України.



«Це кодова назва використовується казначейством в Лондоні для міжурядового цивільного планування на випадок непередбачених обставин після виходу Великої Британії з ЄС без угоди з Брюсселем», - йдеться в повідомленні .



У документах наголошується, що такий Brexit загрожує кризою роботи портів, жорстким кордоном з Ірландією і зростанням витрат на соціальне забезпечення.



Безпрецедентний витік складених урядом Великої Британії документів з прогнозами наслідків виходу з ЄС, виявив конкретні прогалини у плануванні на випадок непередбачених обставин. Наприклад, 85% вантажівок, які перетинають Ла-Манш, «можуть виявитися не готові» до проходження митниці у Франції, написано в досьє «Операція «Вівсянка». В результаті збої в портах можуть тривати до трьох місяців, поки не налагодиться транспортний потік.



Британський уряд також вважає, що плановані заходи з уникнення перевірок на кордоні з Ірландією та Північною Ірландією виявляться нереалізованими, що ймовірно призведе до жорсткого кордону.



Як повідомлялося, новообраний британський прем’єр Борис Джонсон є послідовним прихильником Brexit, він пообіцяв, що країна вийде з ЄС до 31 жовтня за будь-яких умов, навіть всупереч позиції парламенту.



Напочатку серпня великі ритейлери Британії попередили, що «жорсткий» Brexit буде надзвичайно проблематичним для галузі.

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...