"Ощадбанк" оштрафовано на 14 млн грн


Ощадбанк

Антимонопольний комітет оштрафував АТ "Ощадбанк" на 13,89 млн грн за здійснення концентрації без дозволу АМКУ, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбe відомства.

Зазначається, що порушення Ощадбанку полягало у набутті у власність цілісного майнового комплексу споруд "Рибного ярмарку та комплексу зі зберігання, виробництву продуктів харчування для ТОВ "Логістик центр "Скандинавія", без отримання обов’язкового дозволу Антимонопольного комітету.

При визначенні розміру штрафу Комітет врахував, що Ощадбанк факту порушення не визнав і перешкоджав розслідуванню, зокрема не співпрацював з органами АМКУ, не сприяв з’ясуванню обставин справи.

"Через таке перешкоджання розслідуванню збір доказів у справі тривав майже 4 роки. Водночас наголошуємо, що Ощадбанк міг уникнути таких значних санкцій, вчасно отримавши дозвіл Комітету на концентрацію", - сказали в АМКУ.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...