Особливо актуальні під час вивезення поранених: В Україні тестують "броньовані колеса" для бойових пікапів (фото)

В Україні тестують "броньовані колеса" для бойових пікапів. Про це 30 грудня повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передають Патріоти України.

"RunFlat - це спеціальні вставки в автомобільні шини, які дають змогу машині їхати навіть на пробитих чи пошкоджених колесах. Особливо актуально під час евакуації поранених, виконання бойового завдання або доставки провізії Силам оборони. Військовим не потрібно зупинятися та наражати себе на небезпеку - вони зможуть продовжити рух до безпечного місця", - зазначив Федоров.

Він додав, що вставки не поступатимуться світовим моделям й вироблені з матеріалів, які не схильні до передчасного руйнування. Розробники планують масове виробництво й розширення модельного ряду на великі броньовані машини.

Треба готуватись: Експерти розповіли, що буде з відключенням електроенергії взимку

субота, 7 вересень 2024, 23:35

В Україні взимку не вистачатиме близько 4-5 гВт струму. Необхідно готуватись до значних графіків відключень, при тому імпорт навряд компенсує дефіцит, передають Патріоти України. Про це в проєкті OBOZ.TALK розповіла Вікторія Войціцька, директорка з адв...

Українцям, які виконали однакові умови, платять різні пенсії: У чому причина і що відбувається

субота, 7 вересень 2024, 22:22

В Україні діюча пенсійна система призводить до швидкого застарівання пенсій. В результаті українці, що виконали однакові умови (наприклад, мали однакові зарплати і стаж), але вийшли на заслужений відпочинок в різний час, мають різні виплати, передають...