Особливо літаками-гігантами: У Мексиці зацікавилися сучасними програмами ДП "Антонов"

Делегати підприємства провели зустрічі з представниками ділових і військових кіл Мексики, безпосередньо отримуючи від них пропозиції щодо співпраці.

Ан-178. Фото: Ділан Малясов.

В період з 24 по 27 квітня 2019 року делегація ДП «Антонов» брала участь у міжнародній авіаційній виставці FAMEX-2019, яка проходить в Мехіко на одній із військово-повітряних баз Мексики. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ДП "Антонов".

Вперше в історії виставок FAMEX Україна представила делегацію вітчизняних підприємств. З ініціативи Посольства України, тут працює іміджевий стенд країни, одним із маркерів на якому є зображення найбільшого у світі транспортного літака Ан-225 «Мрія». Презентаційні заходи українських компаній проходять за участю представників Посольства України та особисто пана Посла України в Мексиці Руслана Спіріна.

За його словами, «з самого початку роботи посольство працює над просуванням бренду країни, і безперечною перлиною наших презентацій є українські літаки-гіганти «АН». В Мексиці їх добре знають і дуже чекають на зустріч». Інтерес до антоновських літаків в країнах Латинської Америки зберігається вже багато років, завдячуючи також якості та надійності легких транспортних літаків Ан-32, які свого часу входили до складу військових сил Перу, Колумбії та Мексики. На жаль, відсутність сервісу змусила мексиканців відмовитись від використання цих машин, але намір розвивати співпрацю з «Антонов» залишається. Перш за все, її бачать у створенні в країні сервісних центрів «АН», на яких в подальшому була б можливість розгорнути виробництво – “як того захоче Бог” – фраза, якою в Мексиці незмінно супроводжують свої плани. За інформацією Посла, губернатори двох штатів — Пуебла і Халіско навіть підготували ангари, які можна було б пристосувати для роботи сервісних центрів.

Ще один можливий напрям взаємодії пов’язаний з необхідністю модернізації та заміни старого парку літаків C-130 в Латинській Америці. Актуальним стає питання появи нових літаків «АН», які б відповідали вимогам експлуатації в регіоні. Основою для створення такої машини може стати новий транспортний літак Ан-178 сімейства Ан-1X8.

Протягом найближчих п’яти років військові сподіваються отримати близько двадцяти машин на заміну С-130. Отже, інтерес до українських літаків в Мексиці досить серйозний. Аби втілити його в життя, делегати ДП «Антонов» провели зустрічі з представниками ділових і військових кіл Мексики, безпосередньо отримуючи від них пропозиції щодо співпраці.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...