Останній козир Путіна побито: Газовий бізнес "Газпрому" став збитковим

За підсумками першого півріччя 2023 року газовий бізнес "Газпрому" став збитковим через різке падіння виручки від експорту та скорочення обсягів транспортування газу по газотранспортній системі, передають Патріоти України.

Як повідомляє російський "Комерсант", чистий збиток головної компанії за підсумками першого півріччя склав 255 млрд руб. За МСФЗ група "Газпром" отримала 296 млрд руб. прибутку, проте фактично цей показник був забезпечений виключно нафтовим бізнесом — "Газпром нафта", яка заробила в першому півріччі 304 млрд руб. прибутку.

Виручка ПАТ "Газпром" впала на 65%, до 2,74 трлн руб., в тому числі виручка безпосередньо від продажу газу впала в 2,1 рази, до 1,7 трлн руб.

Як йдеться в матеріалі, різке падіння виручки від експортних продажів газу на тлі зростання витрат і капітальних вкладень призвели до того, що газовий бізнес "Газпрому" — кореневий елемент діяльності групи — в першому півріччі виявився збитковим. Автори матеріалу припускають, що ситуація в "Газпромі" буде скоріш за все погіршуватися.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...