Останній період затишшя? Банкір розповів, що може статися з курсом долара у вересні

Цього тижня (закінчується 3 вересня) на валютному ринку України не очікується жодних серйозних змін. За прогнозами банківського сектора, на початку вересня готівкова американська валюта коштуватиме 38-39 грн. А ось далі, можливо, відбудуться зміни, які вплинуть на вартість долара, передають Патріоти України.

Як розповів OBOZREVATEL начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, ринок очікує на початок реалізації Нацбанком валютної лібералізації. І розпочатися вона, за його словами, може вже у вересні.

"Через очікування майбутньої лібералізації будь-які зміни, так би мовити, "напередодні", малоймовірні. Економічних підстав для цього просто немає. Коридор допустимих коливань буде в межах 38-39 грн/долар", – сказав банкір.

Які зміни очікуються

Водночас, за його словами, імовірні зміни мають стати "запаморочливими" та "позитивними". Зокрема, очікується повернення до:

  • інфляційного таргетування;
  • плаваючого курсу валют.

Якщо ці заходи будуть реалізовані, зазначив Лєсовий, курсові коридори розширяться. Зокрема, вартість долара буде влаштовуватися в рамках 37-40 грн.

"Існує дуже висока ймовірність того, що НБУ поступово реалізовуватиме власну стратегію з лібералізації, що передбачатиме повернення до інфляційного таргетування та плаваючого курсу валют. Таким чином, саме у вересні офіційний курс валют наблизиться впритул до ринкового курсу, а ринок валют фактично знову стане ринком, як таким", – пояснив банкір.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...