Остаточно добити режим Х**ла: США готують законопроєкт, що заблокує золоті резерви Росії на $132 млрд

Посадовці Сполучених Штатів Америки готують законопроєкт, що покликаний заблокувати золоті резерви Російської Федерації приблизно на 132 млрд доларів, передають Патріоти України.

Зокрема, міністерка фінансів США Джанет Йеллен зустрінеться цього тижня з чотирма сенаторами, щоб обговорити законопроєкт. Він передбачає застосування санкцій до будь-яких американських організацій, які свідомо здійснюють операції із золотом або транспортують його із запасів ЦБ Росії.

Вони також підпадуть під санкції, якщо продаватимуть золото фізично чи електронним способом у Росії. За словами одного із сенаторів, цей законопроєкт може бути ухвалений вже цього тижня. Раніше двопартійна група законодавців у нижній палаті Конгресу подала аналогічний законопроєкт. Президент США Джо Байден також має повноваження запроваджувати такі санкції незалежно від Конгресу.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...