От що значить "старший брат": Жителі РФ порівняли ціну на газ у Китаї зі своїм тарифом

Росіяни обурені та незадоволені тим фактом, що вартість газу в Китаї втричі менша, ніж у Росії. Невдоволення жителі РФ обговорюють у соціальних мережах: з'ясувалося, що в російському Благовіщенську, який знаходиться на кордоні з Китаєм, ціна блакитного палива на 300% вища, ніж у сусідньому Хейхе, передають Патріоти України.

При цьому Китай споживає російський газ, поставлений газопроводом "Сила Сибіру". Російські та китайські міста розділяє відстань лише у 800 метрів. Більше того, у Новому році ціна на газ для китайських споживачів знизилася, тоді як для росіян зросла. Користувач Вадим Зінатулін на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook поділився своїм невдоволенням.

Російське видання Asn24.ru підтверджує інформацію про озвучені ціни на газ і зазначає, що з 1 січня 2022 року "Газпром" вийшов на новий рівень поставок газу до Китаю, як це і було передбачено довгостроковим двостороннім договором купівлі-продажу газу. Постачання газу в Китай трубопроводом "Сила Сибіру" на кінець листопада 2021 року в сумі досягли 13,4 мільярда куб. м. Таким чином російський газ, що поставляється для Китаю, в сусідній країні коштує дешевше, ніж для росіян.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...