От такий "кінець епохи бідності"? ​Київ за вартістю проживання став дорожчим від Москви

Одна біда з рівнем зарплат, у киян в середньому десь $800, а у москвичів - вдвічі більше

Київ за правління Зеленського став дорожчим за Москву для проживання і піднявся зі 101-го на 88-е місце всього за рік. Про це йдеться у дослідженні Economist Intelligence Unit, аналітичного підрозділу британської компанії Economist Group, зазначають Патріоти України.

Тель-Авів вперше очолив рейтинг (піднявся на 5 пунктів.-ред.) через стрімке зростання курсу ізраїльського шекелю до американського долара, а також зростання цін на продукти, алкоголь та транспорт.

Друге місце у рейтингу посів Париж, який роком раніше очолював список найдорожчих міст нарівні з Гонконгом та Цюріхом. У новому рейтингу Париж розділив друге місце із Сінгапуром, а Цюріх та Гонконг посіли третє та четверте місця відповідно. До десятки найдорожчих міст світу також увійшли Нью-Йорк, Женева, Копенгаген, Лос-Анджелес та Осака.

Москва посіла у новому рейтингу 96-те місце, піднявшись за рік на 10 позицій. Найістотніше в рейтингу піднявся Тегеран, який злетів з 79-го на 29-е місце. У Economist пов'язали зростання цін у Тегерані з економічними санкціями США проти Ірану, які призвели до дефіциту товарів та зростання цін на імпортні товари.

Автори дослідження зазначили, що в середньому у 2021 році світові ціни зросли на 3,5% у місцевій валюті порівняно з 1,9% роком раніше. Це найбільше зростання цін за останні п'ять років. Вартість бензину зросла на 21%, також значно подорожчали тютюн, товари особистої гігієни та послуги індустрії розваг.

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...