Отаке привітання з новим роком! НБУ вперше в історії підняв курс вище 38 гривень за долар

Офіційний курс гривні до долара з 1 січня вперше перетне позначку 38

Національний банк України в п'ятницю, 29 грудня, знову підвищив курс долара. Іноземна валюта подорожчала до нового історичного максимуму. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс на 1 січня 2024 року встановлено на рівні 38,002 грн за долар, що на 0,0196 грн більше ніж напередодні. Встановлений в останній курс діятиме з 1 по 5 січня 2024 року.

Натомість вартість євро в Україні знизиться до 41,996 гривні (-0,2119 грн), що нижче за історичний максимум. Однак курс визначається котируваннями пари євро/долар на міжнародному ринку та не залежить від НБУ.

Раніше в Нацбанку пояснили, що ослаблення курсу гривні в грудні зумовлене зростанням попиту на іноземну валюту. Курс гривні повинен коливатися в обидва боки, Нацбанк згладжує ці коливання, заявив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

Туристичний сезон у Туреччині розпочався з рекордною кількістю туристів, але не російських

четвер, 9 травень 2024, 13:18

Сезон відпочинку у Туреччині, зокрема у Анталії, розпочався з рекордної кількості відпочивальників – за чотири місяці курорт уже відвідали понад 2,5 млн туристів. Про це пише видання Hurriyet, передають Патріоти України. За прогнозами голови Асоціації ...

Україна відмовиться від готівки? Стало відомо, чи переводитимуть усі розрахунки в безготівку

четвер, 9 травень 2024, 6:56

Найближчим часом Україна не відмовлятиметься повністю від готівки - навіть попри те, що частка карткового розрахунку постійно зростатиме. Серед причин - відсутність необхідних умов цього. Зокрема, повного покриття країни інтернетом 4G. Про це OBOZ.UA р...