Отримати готівку стає легше: В Україні запрацював "банкоматний роумінг"

Банки встановили для власників карток інших банків такі ж самі ліміти зняття готівки в банкоматах, як і для своїх клієнтів.

Про це в ефірі Українського радіо повідомив заступник голови Нацбанку Олег Шабан.

"Ми вітаємо ініціативу великих банків, які заявили про так званий банкоматний роумінг. Ідея його полягає в тому, що всі банки для власників карток інших банків встановили ліміти видачі готівки такі ж самі, як і для своїх клієнтів. Ліміт може бути 10-20 тисяч", - сказав він.

Також, за його словами, комерційні банки скасовують комісію на зняття готівки з карток інших банків.

"Два тижні тому була така ідея, а сьогодні ми вже отримали від десяти банків-власників банкоматних мереж інформацію про те, що тарифи для карток інших банків за видачу коштів скасовані. Тобто ти користуєшся цим банкоматом, як банкоматом свого банку", - пояснив Шабан.

Заступник голови НБУ високо оцінив готовність банківської системи до можливого блекауту. Але порадив українцям про всяк випадок мати запас готівки на декілька днів.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...