Отримувачів субсидій в Україні планують масово перевірити: Інспектори ходитимуть по домівках

Міністерство соціальної політики готує в Україні масштабні перевірки отримувачів субсидії. Проводитиметься інспекція безпосередньо у домівках тих, хто претендує на бюджетні гроші чи вже їх отримує, передають Патріоти України з посиланням на відповідний проект постанови Кабміну.

"Затвердити порядок здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки", - вказано у документі.

Тобто, інспектори матимуть повноваження здійснювати перевірку у домівках отримувачів соціальної допомоги. Також це стосуватиметься і тих, хто претендує на отримання субсидії.

"Відвідувати разом із представником територіальної громади отримувачів соціальної підтримки за місцем проживання (з метою визначення правдивості відомостей, які впливають на встановлення права на отримання соціальної підтримки та визначення її розміру)", - йдеться у документі.

Зазначено, що у разі перешкоджання отримувачами соціальної підтримки (членами їхніх родин/домогосподарств) відвідуванню уповноваженою особою їхнього місця проживання надання субсидії призупиняється.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...